Nova CS verzija aktuelnog BMW-a M5 upravo je postala najsnažniji serijskim M model ikada!

 

BMW je predstavio M5 CS - Najsnažniji M5 do sada
Foto: BMW

 

Trka za što boljim performansama nikada ne prestaje, čak i kada imate izuzetan serijski proizvod kao što je aktuelni BMW M5. Zato je Clubsport (CS) verzija logičan korak dalje u smeru ekstremnijih voznih karakteristika i boljih performansi.

 

BMW je predstavio M5 CS - Najsnažniji M5 do sada
Foto: BMW

 

I to kakav, jer se ispod haube sada nalazi poznati V8 biturbo od 4,4 litara, koji sada oslobađa čak 635 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta, dostupnih već od 1800 o/min, pa sve do 6000 obrtaja. Tih 10-ak “konja” više u odnosu na M5 Competition se možda ne čini puno, ali čini M5 CS najsnažnijim serijskim M modelom ikada!

 

BMW je predstavio M5 CS - Najsnažniji M5 do sada
Foto: BMW

 

Uz to, zahvaljujući uštedi na ukupnoj masi od 70 kilograma, ubrzanje od 0 do 100 “spušteno” je na tačno 3 sekunde, dok je do 200 km/h potrebno svega 10,4 sekunde. To M5 CS istovremeno čini M modelom sa najboljim ubrzanjem do sada, uz maksimalnu brzinu limitiranu na 300 kilometara na sat.

 

BMW je predstavio M5 CS - Najsnažniji M5 do sada
Foto: BMW

 

Sve to postignuto je finim “štimovanjem” ne samo pogonske jedinice (drugačijim karterom, sistem usisa vazduha, nosačima motora, itd.) već i xDrive sistema pogona na sva četiri točka, oslanjanja koje je niže za 7 milimetara, kao i transmisije koja sada preciznije reaguje i isporučuje snagu na točkove.

 

BMW je predstavio M5 CS - Najsnažniji M5 do sada
Foto: BMW

 

Za zaustavljanje su tu sada standardne karbonsko-kermaničke kočnice, sa šestoklipnim čeljustima napred i jednoklipnim “plivajućim” pozadi, koja su lakše u odnosu na klasični sistem sa čeličnim diskovima, koji poseduje M5 Competition, za ukupno 23 kilograma.

 

Interesantno je i činjenica da se u enterijeru nalaze četiri sportska sedišta, tzv. “kadice”, na čijim se naslonima nalazi ugravirana mapa Nurburgring Nordšlajfe staze, a prednja su ne samo elektropodesiva, već i grejana. Tu je i sportski “M” volan presvučen alkantarom sa polugicama za promenu stepena prenosa od karbona.

 

 

Ono što se neće dopasti svima svakako je cena, koja je za čak 50.500 evra viša u odnosu na M5 Competition. Tako M5 CS u Nemačkoj startuje od 180.400 evra – što je cena za koju se može kupiti znatno egzotičniji supersportski automobil, kao što je, recimo, Porsche 911 Turbo. Ipak, ekskluzivnost svakako da uvek ima svoju cenu…