Žiri francuskih automobilskih novinara proglasio je novu Dačiju Sandero pobednikom u konkurenciji 32 modela automobila.

 

Dacia Sandero 2020
Foto: Dacia

 

Nova Dacia Sandero proglašena je za Automobil godine 2021. i Gradski automobil godine 2021. u izboru poznatog francuskog automobilskog časopisa L’Argus.

 

Dacia Sandero 2020
Foto: Dacia

 

Sandero, najprodavaniji automobil rumunske Dačije, predstavlja pametan izbor sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, smatra žiri automobilskih novinara iz različitih francuskih medija (La Tribune, Le Monde, L’Équipe, La Voix du Nord i druge), koji je taj auto proglasio ga je pobednikom u konkurenciji 32 modela.

 

Dacia Sandero 2020
Foto: Dacia

 

Nova Dacia Sandero jednako je pristupačna kao i njeni prethodnici, ali je savremenija, bitno osvežna novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom motora, LPG ECO-G i benzinskih, koji povećavaju efikasnost i smanjuju potrošnju goriva.

 

Dacia Sandero 2020
Foto: Dacia

 

Upotrebom Renaultove CMF-B platforme povećan je unutrašnji prostor, opšti utisak kvaliteta unutrašnjosti i spoljašnjosti vozila, kao i udobnost i ukupan utisak u vožnji.

 

Dacia Sandero 2020
Foto: Dacia

 

– Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspehu svojih prethodnika prodatih u skoro 2,3 miliona primeraka, sa ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila privatnih kupaca u Francuskoj i Evropi. Titula Automobila godine je podsticaj da nastavimo da pravimo privlačna, moderna i pristupačna vozila. Novi Sandero je savršen primer toga – izjavio je izvršni direktor poslovne grupe Dacia-Lada Denis Le Vot.

 

izvor: telegraf.rs