Iako je već dugo na tržištu, Tesla Model S se stalno “podmlađuje”, a najnovija restilizacija donosi bogatiju opremu i najsnažniju Plaid verziju sa 3 elektromotora i preko 1.000 “konja”.

 

Tesla Model S svakako nije novitet na automobilskom tržištu, budući da se u prodaji nalazi punih osam i po godina, još od sredine 2012. No, očigledno da je projekat tako dobro inicijalno razvijen da još uvek ima prostora za napredak, redizajn i poboljšanje performansi.

 

Tesla Model S 2021
Foto: Tesla

 

Najnovija verzija za 2021. godinu donosi temeljan redizajn enterijera, koji je u današnje vreme i najpodložniji “starenju”, imajući u vidu izuzetno brz napredak informacionih tehnologija.

Tu je sada nova digitalna instrumentacija, kao i ogromni displej infotainment sistema, dijagonale čak 17 inča, horizontalno orijentisan, dok se na centralnom tunelu, odmah iza prednjih sedišta, nalazi još jedan ekran za putnike pozadi.

 

Tesla Model S 2021
Foto: Tesla

 

Unpređen je i audio sistem, koji sada raspolaže sa čak 22 zvučnika, ukupne snage 960 vati, a uz to, poseduje i sistem “poništavanja” buke. U Tesli naglašavaju da novi Model S poseduje dovoljno snage da napuni i laptop računar, dok istovremeno puni mobilne telefone putnika.

 

Tesla Model S 2021
Foto: Tesla

 

Pored enterijera, i eksterijer je unapređen, ali ne toliko drastično. Novi su prednji branik, naplaci, ukrasni elementi pragova, kao i novi difuzor vazduha pozadi. Takođe, Model S je dobio i nove, šire pneumatike, kako bi se izborio sa većom snagom.

 

Tesla Model S 2021
Foto: Tesla

 

A kada smo već kod nje, treba naglasiti da Model S sada stiže u famoznoj Plaid i Plaid+ verziji, koje raspolažu sa tri elektromotora, a ukupno oslobađaju fantastičnih 1.020 (Plaid), odnosno 1.100 konjskih snaga (Plaid+)! Ubrzanje do 100 km/h iznosi tek nešto preko dve sekunde, dok je maksimalna brzina čak 320 km/h.

 

Tesla Model S 2021
Foto: Tesla

 

Uz to, ni autonomija nije zapostavljena, te Plaid raspolaže sa 628 kilometara dometa, dok Plaid+ nudi čak preko 840 kilometara. Pored Plaid i Plaid+ verzija, oni nešto manje sportski orijentisani biće zadovoljni i Long Range varijantom koja poseduje “samo” dva elektromotora, ukupne snage 670 “konja”, a pruža autonomiju od preko 650 kilometara.

 

 

Cena ove, osnovne verzije startuje od 86.990 evra, dok za Plaid verziju treba izdvojiti 116.990 evra. Posebna priča je Plaid+ koji, uz fantastične performanse, i košta 139.990 evra. Prve isporuke evropskom tržištu očekuju se krajem ove ili početkom naredne godine.

 

 

izvor: telegraf.rs