Mercedes je najavio da će kreirati aksijalne fluks električne motore ultra-visokih performansi u svojoj berlinskoj fabrici, bazirane na tehnologiji koju je kompanija dobila kupovinom brenda YASA…

 

Kompanija iz Velike Britanije kupljena je prošlog leta, pružajući nemačkom proizvođaču automobila pristup svojim aksijalnim fluks motorima i tehnologiji. Sudeći prema zvaničnicima brenda YASA, aksijalni motori poseduju gustinu obrtnog momenta veću za 30% u poređenju sa konvencionalnim, radialnim električnim agregatima. Ova tehnologija redukuje masu čeličnog statora za 80%, što nudi za 30% prednosti u gustini snage i proširuje prelazni opseg vozila za pet procenata.

 

Mercedes startuje sa kreiranjem E motora ultra-visokih performansi!
credits: carscoops.com

 

Zajedno sa ovim novim motorima, berlinska fabrika kompanije Mercedes, već proizvodi električne agregate namenjene vozilima većeg proizvodnog volumena, kao i takozvane EE Compartment segmente, dizajnirane kako bi omogućili inteligentno integrisanje elektronike koju kreira EQS baterijski sistem.

 

Štaviše, kompanija radi na izgradnji Mercedes-Benz Digital Factory Campus objekta namenjenog za razvoj, testiranje i implementaciju pionirske MO360 softverske aplikacije. Brojne vrhunske pilot linije biće puštene u rad sledeće godine, tako da će, kako Mercedes tvrdi, Berlin postati kompetetivni centar za digitalizaciju globalne proizvodne mreže brenda i podrška za izbacivanje novih izdanja i aplikacija.

 

Budući trening programi za čitavu globalnu proizvodnu mrežu kompanije Mercedes startovaće u ovoj ustanovi upotrebom digitalne platforme za učenje. Sa novim kvalifikacionim programima, proizvođač želi da pruži zaposlenima nove prilike i kreira nove digitalne profile za zapošljavanje u Berlinu.

 

Ovi programi su pripremljeni unutar sindikata proizvođača kako bi zadržali i prekvalifikovali radnike na licu mesta, istovremeno iskorišćavajući sve prednosti prirodnog menjanja tehnologija kako bi se napravila blaga tranzicija sa tradicionalnih pogonskih jedinica na električne pogonske sklopove.

 

izvor: autoexclusive.rs
credits: carscoops.com