Osim spoljašnjeg redizajna, očekuje se i osveženje postojeće palete motora, ali i mogućnost potpunog eliminisanja dizelaša iz ponude

 

Aktuelni Volkswagen Polo na tržištu se nalazi od 2017. godine (gornja fotografija), a za ovu 2021. nemački proizvođač je najavio da će njegov popularni automobil proći tretman “zatezanja bora”.

 

Kako izgleda novi VW Polo, koji bi zauvek mogao da se oprosti od dizel motora?
foto: kolesa.ru

Neke “špijunske” fotografije već su se pojavljivale u različitim stranim medijima, pa su na osnovu njih i nezvaničnih informacija, kolege sa ruskog sajte Kolesa.ru, poznate po prilično preciznim renderima predstojećih modela i ovaj put zasukale rukave i kliknule na Photoshop ikonicu redakcijskog računara.

 

Ono što je na njihovim rederima najuočljivije je prednji deo koji je sada dobio linije po ugledu na novije “fau-ve” modele. Izmenjen je oblik farova i maske, a drugačiji je i prednji branik. Novi oblik dobile su i zadnje svetlosne grupe, koje su sada inspirisane Golfovim rešenjem, i zadnji branik.

 

Kako izgleda novi VW Polo, koji bi zauvek mogao da se oprosti od dizel motora?
foto: kolesa.ru

Takođe, očekuje se osveženje postojeće palete motora u skladu sa novijim propisima emisije izduvnih gasova, među kojima će se sigurno naći i bar jedna mild-hibrid verzija. Ono što se, međutim, mnogima neće svideti je mogućnost da novi Polo u potpunosti ostane bez dizel agregata.

 

Predstavljanju obnovljenog Pola najverovatnije će pethoditi lansiranje potpuno novog modela Škode Fabije, koje je najvljeno za prvu polovinu ove godine.

 

 

izvor: telegraf.rs , foto: kolesa.ru