Putovanja kamp prikolicama ili rekreacionim vozilima nekada nisu bila luksuzna, ali danas je situacija svakako drugačija…

 

Barem je to slučaj ukoliko pitate Volkner, nemačku kompaniju zaduženu za kreiranje kopnenih jahti, koja je nedavno predstavila svoj najnoviji model – 6,5 miliona evra vrednu Volkner Performance S 2021 kuću na točkovima, koja vrlo lako može postati vrhunski primerak svoje vrste.

 

Luksuzna kuca na tockovima
foto: luxurylaunches.com

 

Teško 18 tona, ovo vozilo je luksuzni penthaus na točkovima, koji može primiti i hiperautomobile svojih vlasnika – poput Bugatti Chirona ili bilo kog drugog – u svoju specijalnu pregradu. Performance S serija lansirana je 2019.godine, ali je verzija namenjena novom dobu opremljena fantastičnim i neverovatno skupocenim detaljima.

 

Luksuzna kuca na tockovima
foto: luxurylaunches.com

 

Kopnena jahta kreirana je na šasiji Volvo modela sa 460 ks ili Mercedes-Benz sa 430 ks, koje same koštaju preko 1,5 miliona evra. U skladu sa željama klijenata, modeli dalje mogu biti prilagođeni na osnovu budžeta i željenog enterijera.

 

Kada se radi o performansama i enterijeru, ovaj model svakako podiže lestvicu po pitanju luksuza, ali to čini i tako što u ponudu dodatno uključuje predivni Bugatti Chiron, brižno parkiran u patentiranoj Volkner garaži. Ovaj model dodaje oko tri miliona dolara finalnoj ceni, pretvarajući ga u najskuplji dom na točkovima, na čitavom svetu.

 

Luksuzna kuca na tockovima
foto: luxurylaunches.com

 

Nakon što superautomobil izađe iz garaže, hidraulična platforma se može koristiti kao veranda ili trpezarija na otvorenom, dok takođe nudi dovoljno mesta za dva e-bicikla, uz dodatnu pregradu za više dvotočkaša.

 

Luksuzna kuca na tockovima
foto: luxurylaunches.com

 

Raskošni dnevni boravak vile na točkovima deluje kao da pripada hotelu sa pet zvezdica. Izdašno dekorisana loža takođe igra ulogu trpezarije u svom prednjem delu, gde se posebno ističe BrilliantDark finiš enterijera, kombinovan sa staklenim vratima i opcionim audio sistemom vrednim 299.276 eura.

 

Luksuzna kuca na tockovima
foto: luxurylaunches.com

 

Unutar ove zgrade na točkovima možemo videti i savršeno opremljenu kuhinju, suvo kupatilo i spavaću sobu, dok pored toga vozilo sadrži i tuš sa zvezdanim krovom. Luksuzni motorni dom dolazi sa grejanjem u više zona, kompjuterskim radnim prostorom i izobiljem skladišnog prostora untuar spavaće sobe i trpezarije.

 

 

izvor: autoexclusive.rs
foto: luxurylaunches.com