“Nemac je Nemac”, rečenica je svakog prosečnog Srbina koji se zaputi na auto-plac u nameri da kupi kvalitetan automobil, po mogućstvu da mu je rok trajanja večan.

Nemački "polovnjaci" u Srbiji i dalje NAJPOPULARNIJI!Godinama Srbija važi za pijacu polovnih nemačkih vozila, ali izgleda je jedan automobil po prodaji uspeo da strgne sa trona neprikosnovenog “golfa dvojku”.

 

Kao primer koji se često navodi, a koji baš govori o pomenutoj sigurnosti, vozači u Srbiji, komentarišući ulice i puteve pune rupa, kažu da nemački automobili imaju jake trapove. Tako, iako je oprema neretko skuplja za nemačke automobile, oni trap mogu da menjaju jednom u tri godine, a kod francuskog ili italijanskog automobila to bi morali da rade jednom godišnje.

 

Od nemačkih automobila, traži se bukvalno sve. Najpopularniji su folksvagen polo i opel, najčešće opel astra, jer su oni nemački, a nisu toliko skupi.

 

Kada su u pitanju “pusti snovi” srpskog vozača, ono što se najčešće gugla, prema rečima ljudi sa ovog sajta, to su svakako mercedes i bmw, ali značajno je manja njihova prodaja od rugih nemačkih marki, jer su dosta i skuplji.

 

izvor: mojauto