Volvo baca automobile sa 30 metara!

 

Švedska automobilska kompanija poznata je po svojim sigurnosnim merama,a sada je izvela novi test sudara. U ekstremnim demonstracijama, Volvo suspenduje, a zatim baca deset automobila sa 30 metara kako bi simulirao neke od najopasnijih scenarija u stvarnom životu, poput čelnih sudara, bočnih udara ili udara kamionima, kao i situacije koje se događaju kada auto sleti sa litice.

 

Kako VOLVO testira bezbednost svojih automobila

 

Automobili su oštećeni do te mere da bi spasilačke službe morale delovati u okviru „zlatnog sata“ – sat vremena u kojem bi potencijalno teško povređene putnike trebalo spasiti iz automobila i odvesti u bolnicu.

 

Hakan Gustafson, viši istražitelj iz tima za istraživanje saobraćajnih nezgoda kompanije Volvo rekao je: „Već duži niz godina blisko sarađujemo sa švedskim spasilačkim službama . To je zato što imamo isti cilj: imati sigurnije puteve za sve. Nadamo se da niko nikada neće morati da doživi najteže nesreće, ali ne mogu se sve nesreće izbeći. Dakle, od vitalnog je značaja da postoje metode koje pomažu u spasavanju života kada se dogode najteže nesreće. “

 

Volvo je izveo ovaj eksperiment jer je uobičajena metoda obuke za spasilačke službe, zastarela. Automobili su sada mnogo bolje napravljeni od onih koje spasilačke službe često koriste kada treniraju, posebno Volvo modeli, jer su napravljeni od vrlo jakog čelika.

 

 

Izvor: autoexclusive.rs