Nastavljajući sa širenjem električne EQ porodice modela, Mercedes je predstavio kompaktni krosover EQA, koji je svojevrsna električna alternativa aktuelnom modelu GLA

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Nakon električnog SUV modela EQC, a u “pauzi” dok čekamo najavljeni luksuzni EQS, Mercedes je predstavio kompaktni krosover EQA, koji na osnovu usvojene nomenklature, nagoveštava da se radi o “ulaznom” modelu kada je reč o električnoj SUV porodici.

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Vizuelno, EQA se ne razlikuje drastično od konvencionalnog GLA modela, sa kojim deli i platformu, ali su namerno napravljene razlike u prednjem grilu, kao i svetlosnim “trakama” između farova napred i glavnih svetlosnih grupa pozadi kako bi se EQA razlikovao od svog “rođaka” GLA.

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Naročito je impresivan dizajn dvobojnih ili trobojnih naplataka koji se trenutno nude isključivo uz EQA, i to do prečnika od 20 inča. Takođe, EQA se može pohvaliti i otporom vazduha od sasvim solidnih 0,28.

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Kabina je mnogima već poznata iz GLA modela, s tim da su ovde neke funkcije i prikazi prilagođeni električnom pogonu i EQ porodici vozila. Ono što je najvažnije spomenuti jeste implementacije toplotne pumpa koja sada koristi toplotnu energiju elektromotora kako bi zagrejala ili rashladila kabinu.

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Što se pogonske jedinice tiče, kod EQA 250 verzije se nalazi jedan elektromotor na prednjoj osovini, koji u kombinaciji sa baterijama od 66,5 kWh, isporučuje 190 konjskih snaga i 375 Nm obrtnog momenta.

 

Mercedes EQA
Foto: Mercedes-Benz

 

Prema fabričkim podacima, to je dovoljno da EQA 250 do 100 km/h stigne za 8,9 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 160 km/h. Pri svemu tome, autonomija je deklarisana na 485 kilometara, ali po starom NEDC ciklusu te je realna vrednost nešto manja.

 

 

 

izvor: telegraf.rs