Još jedan električni hiperautomobil ograničene proizvodnje je upravo najavljen, a ovoga puta dolazi nam iz Kine…

 

Novi električni hiperautomobil koji planira da osvoji svet
luxurylaunches.com

 

Električni hiperautomobil nastao je kao kreacija kompanije po imenu Farnova Automotive, koja je osnovana 2019.godine. Ono što je čudno, automobilski brend odlučio je da nazove svoj novi model po čuvenom Šekspirovom Otelu. Ipak, bilo kako bilo, Farnova planira da konstruiše 200 primeraka Othello hiperautomobila od sledeće godine, sa cenom od 1.86 miliona juana, odnosno 287.578 dolara, što je otprilike cena Tesla Roadstera.

 

Novi električni hiperautomobil koji planira da osvoji svet
luxurylaunches.com

 

Detalji vezani za ovaj kineski električni hiperautomobil su poprilično šturi, ali informacije koje imamo sugerišu da bi Othello mogao imati šasiju pozajmljenu od Qiantu K50 sportskog automobila. K50 je električni dvosed koji takođe potiče iz Kine, a originalno je predstavljen 2018.godine. Ali, Qiantu Motors na jedvite jade ostaje u životu, pa je ugovor između ova dva brenda jedan od načina koji će im pomoći da zarade nešto novca.

 

Novi električni hiperautomobil koji planira da osvoji svet
luxurylaunches.com

 

Kada se radi o dizajnu, Othello svakako ne izgleda loše, ali, kao što i sami zante, prototipi i koncepti su retko kada razočaravajući. Hiperautomobil ima oštre linije i nabore duž svojih raširenih lukova, dajući mu sportski, muževni stav. Jedna od slika nam prikazuje i masivno krilo u zadnjem delu, koje bi moglo biti aktivno, radeći istovremeno kao vazdušna kočnica. Takođe, automobil dolazi sa vratima u stilu leptira, što će odmah uzbuditi ljubitelje vrhunskog dizajna.

 

Novi električni hiperautomobil koji planira da osvoji svet
luxurylaunches.com

 

Othello je opremljen sa dva električna motora i može proizvesti kombinovani izlaz od 1.810 konjskih snaga i 12.000 Nm obrtnog momenta. Nismo sigurni koji je raspored pomenuta dva motora, ali pretpostavljamo da je svaki postavljen na svoju osovinu, dajući hiperautomobilu pogon na sva četiri točka. Cifre performansi koje navodi kompanija su impresivne i zaista optimistične. Farnova tvrdi da će električni hiperautomobil moći da ubrza od nula do sto na sat za samo 1.8 sekundi, dok je maksimalna brzina 420 kilometara na čas. Baterija će poticati od švedske kompanije Northvolt, dok će baterijsko pakovanje imati kapacitet od 75 kWh, a Farnova kaže da će automobil imati prelazni opseg od 500 kilometara.

 

izvor: luxlife.rs